naisa

SRBIJA IMA PREDSTAVNIKA U POLUFINALU EHF ČELENDŽ KUPA!!!





Rukometašice Naise plasirale su se u polufinale takmičenja koje su osvojile 2007.godine, nakon što su i u drugoj utakmici savladale ekipu Madeire u Funšalu sa 27-21. Da podsetimo, u prvom meču koji je odigran juče, Naisa je slavila sa 33-19, tako da je jedini preostali predstavnik srpskog rukometa prošao u dalji tok takmičenja sa čak 20 golova razlike!

Priželjivali su u tabiru nišlijki da drugi meč prođe bez tenzija, ali ratoborne portugalke trudile su da na svaki mogući način pomute sreću niškoj ekipi.

Trener Naise Svetislav Jovanović, pored rovite Nade Pejović, na klupi je ostavio i Milenu Milojević, zbog posledica iz prvog meča. Popularni Beli malo je promešao karte, pa je zaigrao sa Oliverom Nikolić na crti i Katarinom Ivanović na golu, što se pokazalo kao pun pogodak. Juniorska reprezentativka Libana pokazala je da predstavlja svetlu budućnost kada su čuvari mreže u pitanju, dok je Olivera Nikolić sa 5 golova dokazala da na nju može ozbiljnije da se računa.

U nastavku se razgoropadila Jelena Terzić, dolična je bila Slađana Perazić, a doprinos je dala i prva golmanka Milena Petković.

Naisa je stalno bila u vođstvu, a ekipa Madeira ozbiljno zapretila u dva-tri navrata. Opuštanja nije bilo i niški tim je rutinski utakmicu dobio sa 27-21, za najveći međunarodni uspeh Naise nakon osvajanje Čelendž kupa 2007.godine.

Najefikasnija u taboru nišlijki bila je Jelena Terzić  sa 6 golova , Olivera Nikolić je postigla 5, a Slađana Perazić 4. Ono što posebno raduje je što je veliki broj igračica dao svoj doprinos. Izuzetno važno pred predstojeći duel sa Medicinarom u kupu već u petak, ali i pred finiš u Super ligi Srbije.

Naisa nastavlja borbu na sva tri fronta, a u polufinalu Čelendž kupa igraće sa ekipom Lokomotive iz Zagreba. Prvi meč igra se u Zagrebu, a revanš, svi u klubu se nadaju, u punoj hali „Čair“.

(Kaznena) Ekspedicija Naise vraća se  u Niš sa Madeire letovima preko Lisabona i  Minhena do Sofije...

 

 

 

Funšal, Sportska hala „Pavilao Bartolomeu“, 8.3.2020.godine. Gledalaca: 400. Sudije: Kristijan Hans, David Hans (Nemačka). Isključenja: Naisa 8 minuta, Madeira 10 minuta. Sedmerci: Naisa 2 (2), Madeira 7 (6).

ŽRK NAISA: Milena Petković, Ivanović, T.Petković 1, Đurović 2, Terzić 6, Radović 1, Stojanovska 1, T.Petković 3, Magdalena Petković, Pejović, Milojević, Nikolić 5, Filipović 2, Perazić 4, Rajković, Bogojević 2.

CS MADEIRA: Pontes, Fernandes , Moniz 1, Kampos 2, Kvintal 3, Guveia, Ribeiro 1, Pereira, Andrade 4, Abreu 6, A.Tekšeira 2, Korte 2, Rosario 1, Margarido, Silva, C.Tekšeira.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam