naisa

NAISA PRAKTIČNO U POLUFINALU EHF ČELENDŽ KUPA!





Rukometašice Naise, skoro je izvesno, predstavljaće Srbiju i u polufinalu EHF Čelendž kupa! Izabranice trenera Svetislava Jovanovića slavile su u prvoj utakmici u Funšalu, na ostrvu Madeira protiv istoimenog tima iz Portugalije sa 14 golova razlike!

Pribojavale su se Nišlijke nezgodnog protivnika što se pokazalo i na startu meča kao opravdano,  kada je golmanka domaće ekipe skinula nekoliko zicera, a na tribinama je vladala prava brazilska atmosfera.  Međutim, Naisa se brzo konsolidovala, zaigrala po taktovima trenera Svetislava Jovanovića i do poluvremena uspela da iskoristi sve prednosti koje ima,  a pogotovo razliku u visini, ali i kvalitetu. Taj deo meča završen je rezultatom 14-7 za Naisu.

Iskusni stručnjak, međutim, nije dozvolio nikakvo opuštanje. Odigrala je Naisa sa punom snagom do kraja, uz maksimalnu rotaciju igračica, tako da revanš utakmicu, u kojoj je formalni domaćin, dočekuje sa čak 14 golova razlike i odmornim igračicama.

Najefikasnija u taboru nišlijki bila je Milena Milojević sa 8 golova , koja je na crti vešto koristila svoje kvalitete. Katarina Radović postigla je 5 golova, dok su po 4 postigle Teodora Petković, kapitenka Marija Filipović i reprezentativka Srbije u redovima kluba iz Niša Jovana Bogojević.

Nakon dugog i turbulentnog puta, na licima rukometašica iz Niša evidentno je olakšanje, mada već sutra predstoji druga utakmica. Madeira nije nimalno naivna ekipa, jer je iz takmičenja i to ubedljivo izbacila ekipu Zaječara. To u ekipi iz Niša znaju pa se spremaju da ništa ne prepuste slučaju.

Revanš, kada je Naisa formalni domaćin, igra se u nedelju, 8.marta u 18 sati po srednjeevropskom vremenu.

Funšal, Sportska hala „Pavilao Bartolomeu“. Gledalaca: 500. Sudije: Kristijan Hans, David Hans (Nemačka). Isključenja: Naisa 12 minuta, Madeira 8 minuta. Sedmerci: Naisa 3 (1), Madeira 6 (4).

ŽRK NAISA: Milena Petković, Ivanović, T.Petković 1, Đurović, Terzić 2, Radović 5, Stojanovska 1, T.Petković 4, Magdalena Petković, Pejović, Milojević 8, Nikolić 2, Filipović 4, Perazić 2, Rajković, Bogojević 4.

CS MADEIRA: Pontes, De Moura, Fernandes 1, Moniz, Kampos 4, Kvintal 6, Guveia, Ribeiro 1, Pereira, Andrade 2, Abreu 3, A.Tekšeira, Korte 1, Rosario 1, Silva, C.Tekšeira.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam