naisa

POBEDA U GOSTIMA PROTIV INĐIJE





Posle četiri poraza van Niša rukometašice Naise zabeležile su prvu superligašku pobedu u gostima i to u 10. kolu protiv Železničara u Inđiji sa 21:18, pa u pobedničkom raspoloženju odlaze na dvomesečnu prvenstvenu pauzu.

Nepobedovidost na domaćem terenu srušila je u prošlom kolu ekipa Medicinara, Nišlijke su gubile u Jagodini, Boru, Beogradu, Aranđelovcu, pa se trijumf u Inđiji protiv poslednje plasiranog Železničara postavljao kao imperativ.

Raspoložena za davanje golova  Milena Milojević, koja je postigla 6 golova, i Katarina Tanasković, koja je dala 5, Nišlijke su uspele da ostvare jako bitan trijumf i po prvi put se u ovoj sezoni u Niš vrate sa dva boda.

Prvo poluvreme utakmice bilo je izuzetno neefikasno, ekipe su se sve vreme smenjivale u vođstvu, a posle 30 minuta igre rezultat je bio 9:9.

Domaće rukometašice su bolje otvorile drugo poluvreme, u 40. minutu su vodile sa 14:11, Nišlijke su za 10 minuta postigle samo 2 gola, ali kako je vreme odmicalo Naisa je bila sve bolja.

Preko raspoložene Milene Milojević niški tim je nadoknadio zaostatak, a zatim i prestigao tim Železničara, a pobedu gostujućeg sastava u finišu su overile Dea Radović i Katarina Radović.

Trener niškog tima Svetislav Jovanović pohvalio je igru svojih igračica u odbrani i smatra da je defanziva donela pobedu.

Zaista su se moje igračice borile kao lavice i čestitam im na tome. Bilo je jako teško psihološki spremiti ekipu, jer smo ranije mečeve u gostima gubili u egal završnicama. Sada smo uspeli da pobedimo i pohvalio bih Milojevićevu i oba golmana za odličnu igru – istakao je trener Naise.

Sledi dvomesečna pauza u Superligi, a u 11. kolu Naisa 21. januara dočekuje Jagodinu u Čairu.


 



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam