naisa

NAISA HRABRO U JAGODINI, ALI BEZ SREĆNOG ZAVRŠETKA!





U derbi meču 3.kola Super lige Srbije, rukometašice Naise u izuzetno zanimljivoj i neizvesnoj utakmici poražene su od aktuelnog šampiona, ekipe Jagodine u gostima minimalnom razlikom 25-24 (10-12).

Da će ovo biti uzbudljiva utakmica videlo se od prvog sudijskog zvižduka, jer je tim Svetislava Jovanovića zaigrao odvažno i sa puno elana. Rukometašice Naise igrale su čvrsto u odbrani i da je u napadu bilo malo više koncentracije  razlika bi bila i veća od one u 20.minutu kada je rezultat bio 8-4 za Naisu.

O čvrstim odbranama, ali i kvalitetnim golmankama -  Đurašinovićeve na golu Jagodine i Milene Petković na golu Naise svedoči podatak da je u 13.minutu rezultat bio tek 3-2 za Naisu uz  dva odbranjena sedmerca domaćim rukometašicama. Odbrana na početku susreta bila je kao iz udžbenika, jer ne pamti se kada je aktuelni šampion dao svega 2 gola za 13 minuta!

Naisa je i do kraja prvog poluvremena odigrala u visokom ritmu, uz odličnu odbranu na Andrijani Tatar, uz Kaću Radović koja je razigravala ekipu u napadu, uz  dve sjajne asistencije za Milenu Milojević na crti.  Raznovrsna igrala naterala je  najboljeg šutera domaće ekipe - Gojkovićevu, da vrlo brzo, već   u 24.minutu zaradi dve suspenzije. Trebalo bi istaći da je vrlo rano dva isključenja zaradila i Slađana Perazić.

Imala je Naisa u ovom delu igre priliku da poluvreme završi i sa maksimalna četiri gola razlike, ali je poluvreme ipak završeno „samo“ 12-10 za Naisu, koja jeste bila bolja ekipa u prvom delu susreta. U ovom periodu igre Nada Pejović je postigla 4, a Katarina Radović 3 gola.

Početak drugog dela bio je jako loš za Naisu, pa Jagodina pravi seriju od „5-0“ i za tili čas je na semaforu stajalo 16-13 za Jagodinu. Proradila je „osovina“ Jagodine, Glišović-Gojković-Tatar, dok je Naisa u napadu bila prilično smušena. Domaće u ovom periodu igre odlaze na pet golova prednosti.

Trener Naise Svetislav Jovanović pokušao je sa promenom na golu, pa nakon odbrane Čogurićeve i gola Zdravkovićeve i Pejovićeve, Naisa u 44.minutu prilazi na 17-19.  Naisa uspeva da konsoliduje svoje redove i u 51.minutu prilazi na 21-22,  a uz to dobija i  igrača više na terenu. Međutim, niška ekipa propušta praktično prvu meč loptu, jer sa igračicom više ne postiže, ali prima gol!

Ipak, golom Milene Milojević u 55.minutu Naisa ponovo prilazi samo na gol „minusa“ 22-23 i uvodi utakmicu u neizvesnu završnicu. Na dva minuta pre kraja, ista meta –isto odstojanje! Imala je Naisa u 59.minutu i napad za izjednačenje, ali je napravljena tehnička greška i lopta je bačena u aut. Niški tim dobija i treću šansu   20 sekundi pre kraja, ali kao da je postojao strah od pozitivnog rezultata, jer Nišlijke ni u ovom slučaju ne uspevaju ne da postignu, nego ni da upute udarac na gol. Jagodina tako uspeva da slavi sa 25-24, a rukometašicama Naise ostaje za utehu činjenica da su u ovom meču pokazale da su šampionke itekako ranjive. Odigrale su egal utakmicu i da nije bilo pada u igri početkom drugog dela, ne bi bilo iznenađenje da se Naisa u Niš vratila i sa dva boda.

Sezona je ipak poprilično duga i biće šanse za revanš. Naisa u narednom kolu dočekuje ekipu Vrbasa.

 

Jagodina, hala „Jassa“. Gledalaca: 500. Sudije:S.Milosavljević (Zvečan), G.Kovač (Kosovska Mitrovica). Sedmerci: Jagodina 9 (7), Naisa 9 (6). Isključenja: Jagodina 8 minuta, Naisa 12 minuta.

ŽRK NAISA: Milena Petković, Čogurić, Ivanović, Veljković, Zdravković 2, Đurović, Radović 4, Stojanovska 4, T.Petković, Magdalena Petković, Pejović 6, Milojević 4, Stamenković, Filipović 4, Perazić, Rajković.

ŽRK JAGODINA: Đurašinović, Adžić 1, Kaitović, Žižić 2, Sivčev, Nišavić 3, Agbaba 3, Tatar 4, Bulatović, Ilić, Jovanović, Ašanin, Glišović 8, Stojanović, Gojković 4, Stepanović.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam