naisa

Počele pripreme za novu sezonu





Možda nisu uspeli da ovog leta dovedu u svoje redove baš sva pojačanja koja su želeli, ali su u Ženskom rukometnom klubu Naisa, posle ko zna koliko godina, uspeli da u letnjem periodu sačuvaju sve rukometašice koje su, u prethodnoj sezoni, predstavljale okosnicu tima. Sa pet novih lica i nekoliko devojaka iz omladinskog pogona, ovogodišnji finalista Kupa Srbije je „upalio motore“ i počeo pripreme za još jednu sezonu u kojoj će biti jedini predstavnik grada Niša, među kolektivnim sportovima, na međunarodnoj sceni.  

-Napustila su nas oba golmana, Tamara Popović i Milena Petković, ali smo na njihova mesta doveli nešto mlađe devojke, željne dokazivanja, Marijanu Karić iz Bekamenta i Jovanu Stranjanac iz Jagodine, od kojih puno očekujemo. Bekovi Anja Belić i Jovana Zdravković, takođe, više nisu članice Naise, ali su tu Suzana Miličić iz Inđije i Sanja Simić, bivša rukometašica Radničkog i Sloge, koje mogu da pokriju maltene sve tri bekovske pozicije. Povratak Tamare Žarković, desnog krila, koja je već nastupala u Nišu, predstavlja baš veliko pojačanje za nas, tako da smo, sveukupno, na papiru nešto jači nego lane. Pritom, prelazni rok za nas nije završen, moguće je da će još jedna ili dve rukometašice pristupiti klubu u narednom periodu. Sve to od nas iziskuje da visoko postavimo lestvicu. Ako smo pred početak prošle sezone malo strahovali i očekivali možda i borbu za opstanak, sada poručujemo da nam je mesto pri vrhu, a ako nam se ukaže bilo kakva šansa da se popnemo i na sam vrh, nećemo je ispustiti-poručio je trener Svetislav Jovanović, koji je 14. put u poslednjih 15 godina obavio prozivku niških rukometašica.

Na njoj je bilo 20 rukometašica, i to: Marijana Karić, Jovana Stranjanac, Marija Filipović, Nikolija Karalić, Kristina Stoiljković, Tamara Žarković, Aleksandra Stefanović, Sanja Simić, Suzana Miličić, Katarina Radović, Katarina Tanasković, Olivera Nikolić, Andrijana Tatar, Milena Milojević, Natalija Mitrović, Ana Petrović i devojke iz omladinske škole Katarina Ivanović, Teodora Petković, Andrijana Stojov i Teodora Vučković. Među pet ovoletošnjih pojačanja, najzvučnije je Tamara Žarković, povremena reprezentativka, gol-mašina za kontranapade, koja je u Naisi nastupala pre tačno pet sezona i dobro zna šta je očekuje pod komandom trenera Jovanovića:

-Jako mi je drago da sam ponovo u Nišu, odavde sam ponela prelepe uspomene. Bitno je samo da nas zaobiđu povrede, ne sumnjam da ćemo se dobro pripremiti za novu sezonu.

Dobrodošlicu novim rukometašicama, uz iskazano uverenje da je ekipa jača nego minule sezone, poželela je i kapiten Marija Filipović, a trener Jovanović izložio je plan rada, uz jednu modifikaciju u odnosu na prethodne sezone:

-Sa devojkama će svako pre podne raditi Nenad Petrović-Škrba, kondicioni trener, tako da od njih očekujem da budu redovne na svim treninzima i naprave dobru osnovu za napornu sezonu. Takođe, očekujem od najmlađih devojaka, priključenih iz druge ekipe, da ozbiljno zagrizu i da se bore za svoje mesto pod suncem. Sve vreme ćemo raditi u Nišu, krajem ovog i početkom sledećeg meseca organizovati i neke prijateljske utakmice. Na međunarodnoj sceni ćemo pokušati da, prolaskom prvog kola, prezimimo u Evropi, a na domaćoj... Pa, Medicinar se prošle godine maltene prošetao do titule prvaka, nadam se da će naredne u nama imati ozbiljnog rivala. Naravno, ne treba zaboraviti Bekament i Jagodinu, koji su takođe skockali dobre ekipe-ponovo je popularni Beli nagovestio ozbiljne ambicije svog tima.

Naisa će takmičenje u Superligi početi sredinom septembra, dok će u šesnaestini finala Čelendž kupa, dva meseca kasnije, imati dvomeč sa izraelskim Makabijem.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam