naisa

Dva lica Naise u pobedi protiv Mladosti





Iako je domaći tim prvi poveo, gošće iz Nove Pazove su ubrzo uzele konce igre u svoje ruke. Posle promašenog sedmerca u četvrtom minutu, kola su krenula nizbrdo. Nizale su se greške u redovima domaćih, ali ni lopta nije htela u gol. Mladost je sve to iskoristila i u devetom minutu imala pet golova prednosti, što je nateralo trenera Svetislava Jovanovića da zatraži tajm-aut. To nije uticalo na rezultat, jer su gošće u narednih osam minuta imale konstantno pet golova prednosti. Od 19. minuta Naisa je mini serijama, od po dva-tri gola, počela da „topi“ zaostatak. Četiri minuta pre odlaska na odmor Nišlijke su uspele da izjednače 16:16. Odmah je reagovao Aleksandar Roganović i pozvao svoje igračice na „odmor“. Imale su domaće priliku i da povedu u nastavku, ali je nisu iskoristile. Do odlaska na odmor viđena je rezultatska klackalica, koja je prevagnula na stranu Mladosti.

U nastavku meča totalni preokret Naisa je furiozno uspela da serijom od 6:0 preokrene rezultat i povede (24:20). Delovale su domaće mnogo bolje nego u prvom delu. Nalet niškog tima gostujuće igračice prekinule su pogotkom sa sedam metara. To nije uticalo na izabranice Svetislava Jovanovića, koje do kraja, ne samo da nisu ispustile prednost, nego su je i uvećale i ubedljivo slavile.

Naisu su do pobede predvodile Katarina Radović sa osam golova, sledile su je Tanasković i Filipović sa po šest. Dobre su bile i čuvarke mreže. Ivanovićeva je branila od desetog minuta pa do kraja prvog dela, dok je Čogurićeva bila na visini zadatka u drugom delu. Kod gostiju se istakla Leposava Glušica, koja je pogodila sve što je zamislila, i 12 puta se upisala u strelce.

Naisa – Mladost 38:30 (18:20)

Niš, hala Čair;

Sudije: Blagojević/Đokić (Jagodina);

Sedmerci: Naisa 5(4), Mladost 3(3);

Isključenja: Naisa 4 minuta, Mladost 6 minuta;

Naisa: Čogurić, Veljković 2 (1), Karalić 1, Zdravković 5, Stefanović, Radović 8 (3), Stojanovska 3, Petković, Ivanović, Pejović 3, Milojević 4, Stamenković 1, Tanasković 6 , Filipović 6;

Mladost: Petković , Todorović, Miljuš, J. Pavlović 2, Jovanović 4, Kojičić 5 (1), N. Pavlović 2, Glušica 12, M. Pavlović, Gudurić, Boner 3, Orlović 2.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam