naisa

NAISA USPEŠNA PROTIV MEDICINARA

Rukometašice Naise savladale su u 5.kolu plej ofa Super lige Srbije ekipu Medicinara sa 30-24. Gošće su u većem delu susreta bile ravnopravan protivnik, ali su odigrale onoliko koliko su mogle jer su u Niš stigle nekompletne.

Utakmica je prelomljena sredinom drugog dela susreta kada se razbranila Anastasija Čogurić koja je u tim trenucima odbranila i jedan sedmerac. Naisa je tada zaigrala po notama trenera Svetislava Jovanovića i nakon brzih kontri i golova Marije Filipović i Katarine Radović dolazi do 23-19 u 45.minutu.

Da nije bilo puno tehničkih grešaka Naisa je mogla i do ubedljivije pobede. Po učinku su se svakako istakle Anastasija Čogurić u drugom delu u kome je Naisa primila svega 8 golova, Katarina Radović koja je postigla 8 i Marija Filipović koja se 7 puta upisala u strelce, a proglašena je i za igračicu utakmice.

 

Naisa će do uskršnjih praznika odigrati još jednu utakmicu i to protiv ekipe Zaječara u gostima, ali je već sada jasno da će prvenstvenu trku niška ekipa završiti na trećem mestu koje vodi u Evropu.

Niš, hala „Čair“. Gledalaca: 350. Sudije: Dušan Cvetković, Igor Nikolić (Leskovac). Sedmerci: Naisa 3 (0), Medicinar 7 (4). Isključenja: Naisa 4 minuta.

ŽRK Naisa: Čogurić, Ivanović, Veljković 1, Karalić, Zdravković, Stefanović 4, Radović 8, Stojanovska 3, Vavan, T.Petković, M.Petković, Pejović 1, Milojević, Stamenković, Tanasković 6, Filipović 7.

ŽRK Medicinar: Perić, Vragolić 4, Milošević 1, Obrenović, Kojić, Radović 5, N.Cvejić, V.Cvejić 1, Rašić 3, Krstić 7, Sukur 3.