naisa

Jagodina ostala na maksimalnom učinku i posle meča u Nišu





Rukometašice Naise poražene su u trećem kolu plej-ofa od aktuelnog prvaka države, ekipe Jagodine. Utakmica u sali OŠ Dušan Radović završena je rezultatom 22:25 (9:12).

Nišlijke su dobro otvorile meč. Iako su pri rezultatu 1:1 propustile da realziju sedmerac, one su u nastavku preko raspoložene Nade Pejović došle do dva gola prednosti (3:1). Sa druge strane napad Jagodine je predvodila Ivana Mitrovic, dok je odbranom dirigovala Jelena Đurašinović koja je u prvih deset minuta zabeležila četiri odbrane i skinula sedmerac domaćima. Posle 11. minuta gošće su serijom od 3:0 uspele da preokrenu rezultat i povedu. To nije demotivisalo izabranice Svetislava Jovanovica koje se nisu predavle ni u jednom trenutku. Nadi Pejović su se pridružile Marija Filipović i Milena Milojević koje su bila precizne za održavanje rezultatskog priključka. Dobra na golu bila je Čogurić, što je omogućilo niškom timu da sa tri gola zaostatka ode na odmor.

U nastavku meča gostujući tim je krenuo silovito. Greške u redovima Naise omogućile su izabranicama Dragana Markova da mini-serijama iz minuta u minut uvećavavaju prednost. Posle 15. minuta igre u drugom delu, Jagodina je vodila (19:12), a Mitrovićeva i Jovanovićeva bile su nezaustavljive. Uspele su domaće posle šoka i velike prednosti gostujućeg tima da se konsoliduju i vrate u meč. Golovima Milene Milojević, Katarine Radović i Marije Filipović su uspele da smanje zaostatak. Do kraja meča Nišlijke su se vratile na prihvatljivih -3.

Najefikasnija u timu  Naise sa šest golova bila je Nada Pejović, dobra na golu bila je Anastasija Čogurić sa 13 odbrana. Kod gostiju je briljirala Ivana Mitrović koja se sedam puta upisala u strelce, sa 12 odbrana istakla se i Jelena Đurašinović na golu, koja je ujedno proglašena za igračicu utakmice.

U četvrtom kolu plej-ofa Naisa gostuje Bekametnu.

 

 

Naisa – Jagodina 22:25 (9:12)

Niš, sala OŠ Dušan Radović;

Gledalaca: 600 (zvaničan podatak RSS):

Sudije: Vanja Antić/ Jelena Jakovljević (obe iz Beograda);

Isključenja: Naisa 2 minuta, Jagodina 6 minuta;

Sedmerci: Naisa 7(5), Jagodina 3 (2);

Naisa: Čogurić 12 odbrane + sedmerac, Veljković, Karalić, Zdravković 1, Stefanović 2, Radović 2, Stojanovska 2, Vavan, T. Petković, M.Petković, Ivanović 3 odbrane, Pejović 6 (2), Milojević 4 (1), Stamenković, Tanasković 1, Filipović 4.

Jagodina: Bogdanović, Adžić 3, Bogojević 3, Žižić, Mitrović 7, Sičev, Nišavić, Tatar 3, Jevtić 1, Aleksić 1 odbrana + sedmerac, Jovanović 2, Ašanin, Đurašinović 11 odbana + sedmerac, Gojković 3 (1), Stepanović 1, Vučković 2 (1).



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam