naisa

NAISA DOSTOJNO REPREZENTOVALA SRPSKI RUKOMET I GRAD NIŠ, ALI OSTALA BEZ POLUFINALA ČELENDŽ KUPA!





Srbija više nema predstavnika u rukometnim evrokupovima u takmičarskoj 2018/19 godini pošto su rukometašice Naise zaustavljene u četvrtfinalu EHF Čelendž kupa. I pored pobede u revanš utakmici od 27-23, Naisa je ipak poražena u dvomeču od švedskog Kristijanštada jer je u prvoj utakmici, kao formalni domaćin izgubila sa 35-25.

Niške rukometašice loše su odigrale samo drugo poluvreme u prvoj utakmici i da njega nije bilo Naisa bi bila u polufinalu Čelendž kupa!

U prvom susretu, u subotu 9.marta Naisa je bila formalni domaćin i u prvom poluvremenu niški tim kao da je igrao u svom Čairu. Odvažno i hrabro i na poluvremenu je stajalo 15-14 za Naisu!

Fizički dominantnija švedska ekipa iskoristila je u drugom poluvremenu sve svoje prednosti i i stigla do ubedljive prednosti 35-25. U niškom timu više od ostalih pružile su Nada Pejović koja je postigla 12 golova i Katarina Radović koja se 5 puta upisala u strelce. Kod Kristijanštada dominirale su Sara Karlstrom sa 11 i Linea Efraimson sa 8 golova.

Ekipa trenera Svetislava Jovamovića, samo dan kasnije pokazala je karakter i dokazala švedskim ljubiteljima rukometa da se nije slučajno našla u završnici Čelendž kupa, koji je već osvojila 2007.godine.

Anastasija Čogurić je bila sjajna na golu, a šuterski raspoloženim Nadi Pejović i Katarini Radović iz prvog, prodružile su se i Katarina Tanasković i Milena Milojević  u drugom meču, u koJem su postigle po 4 gola. Pogotovo je impresivna bila Milena Milojević koja je imala 100%-i učinak u napadu.

Naisa je u revanšu uspela da slavi sa 27-23, ali to nije bilo dovoljno da se dostigne „minus“ iz prvog susreta.

Obistinila se tvrdnja stratega Nišlijki Svetislava Jovanovića koji je uoči dvomeča rekao da su šveđanke tim sa kojim možemo da igramo i da je šteta što jedan meč nismo igrali u Nišu. Naisa je zbog nedostatka finansija pristala da oba meča budu odigrana u Švedskoj.

Bilo kako bilo, Naisa se od svih niških klubova najduže zadržala u Evropi, a najduže je u evropskim takmičenjima reprezentovala i srpski rukomet i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Niški superligaš stao je u četvrtfinalu gde je skupo prodao „svoju kožu“. Ukupnim rezultatom 58-52 u polufinale se plasirala ekipa Kristijanštada, a Naisi preostaje da se okrene domaćem prvenstvu i predstojećem plej ofu.

Agilna uprava Naise može da bude zadovoljna rezultatom devojaka, a uz punu podršku Grada ljubitelji ženskog rukometa tek će moći da očekuju lepe vesti iz Niša.

Prva utakmica, subota 09.03.2019.god. u 16,00 sati, Kristianstad Arena: ŽRK Naisa-Kristijanštad 25-35 (15-14)

ŽRK NAISA: Čogurić, Ivanović, Veljković, Ivković, Karalić, Zdravković 2, Stefanović 1, Radović 5, Stojanovska 1, Pejović 12, M.Petković, T.Petković, Milojević 2, Stamenković, Tanasković 2, Filipović .

Kristijanštad Handboll: Andrejić Nilson 4, Jakobsen , Efraimson 8, Hili , Karlstrem 11, Birberg 4, Person, Menson 1, Silverston , Kudlackova, Stin, Afram 2, Veisenbilderova , Gunarson 1, Jovanovska 3, Jakobsen 1.

 

Druga utakmica, nedelja  10.03.2019.god. u 15,00 sati, Kristianstad arena: Kristijanštad- ŽRK Naisa 23-27 (11-13)

ŽRK NAISA: Čogurić, Ivanović, Veljković 1, Ivković, Karalić, Zdravković, Stefanović 3, Radović 4, Stojanovska 1, Pejović 7, M.Petković, T.Petković, Milojević 4, Stamenković, Tanasković 4, Filipović 3.

Kristijanštad Handboll: Andrejić Nilson 3, Jakobsen 2, Efraimson, Hili 2, Karlstrem 4, Birberg 4, Person, Menson 1, Silverston 3, Kudlackova, Stin, Afram 1, Veisenbilderova 1, Gunarson, Jovanovska 2.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam