naisa

Naisa savladala Pelister, na korak od ¼ finala





Duel u Čairu obeležila je promenljiva igra oba tima. Igračice Naise su od starta bile u prednosti, ali su gošće uspevale da drže rezultatski priključak. Mnogo grešaka u redovima domaćih omogućilo je ekipi Pelistera da u 15. minutu izjednači (8:8). Pri rezultatu (9:9) trener gostiju Viktorija Blaževska je zatražila tajm-aut. To je urodilo plodom, jer je njen tim posle toga poveo sa +2 (10:12), što je ujedno bila jedina prednost makedonskog tima u ovom meču. Ipak do odlaska na odmor domaće su uspele da vrate vođstvo 13:12.

U nastavku meča izabranice Svetislava Jovanovića furiozno odlaze na +4 (18:14), razigrala se Milojevićeva, uz već rapoloženu Pejovićevu i Katarinu Radović i rezultat je bio tu. No gošće su ponovo iznenadile, napravile seriju od 4:0 i izjednačile 18:18 (42. minut). Ipak to je jedino što su mogle, jer se raspoloženom triju pridružila se i Filipovićeva koja se raspucala. Niški tim je nakon toga poveo i do kraja meča samo uvećao prednost, te je na kraju na semaforu stajalo +7 za Naisu.

Nišlijke su do pobede predvodile Filipović i Pejović sa po osam golova, dok je na golu briljirala Anastasija Čorugić sa 14 odbrana i jednim pogotkom. Čokeli i Jankulovska su se sa po šest golova istakle u redovima Pelistera.

Formalni domaćin u prvom meču bio je makedonski tim, dok je u nedelju od 18:30h, domaćin Naisa.

ŽRK Pelister 2012 - ŽRK Naisa 26:33 (12:13)                    

Niš, hala Čair;

Isključenja: Pelister 6 minuta, Naisa 6 minuta;

Sedmerci: Pelister 6 (3), Naisa 3(2);

ŽRK Pelister: Durlanova 10 odbrana + sedmerac, Božinova, Raif 1(1), Nikolovska 2, Milosavljević 5, Talevska 1, Čokeli 6, Ristovska, Filipovska 1, Belevska 2, Jankulovska 6, Karanfilovska 2 (2);

ŽRK NAISA: Čogurić 11 odbrana + 3 sedmeraca, 1 pogodak, Veljković , Ivković, Karalić, Zdravković, Stefanović 1, Radović 6(2), Bogdanović, Pejović 8, M. Petković, Ivanović, T. Petković 1, Milojević 5, Stamenković, Tanasković 3, Filipović 8.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam