naisa

ŽRK NAISA ŽELI TROFEJ KUP SRBIJE 2017





Ovo je velika stvar za niški rukomet i sport uopšte, jer se prvi put završnica kupa igra u Čairu – rekao je Lazar Nenadov, predsednik Naise

Jun će, u pravom smislu, biti mesec rukometa u Nišu. Obe naše seniorske reprezentacije igraće 14. juna u hali Čair odlučujuće mečeve za plasman na naredna velika takmičenja, dame protiv Italije, a muškarci protiv Poljske. Svojevrsna uvertira ovog spektakla biće finalni turnir Kupa Srbije za rukometašice, čiji će domaćin biti Ženski rukometni klub Naisa 31. maja i 1. juna.

Organizaciju ovog fajnal-fora pratiće određena simbolika, jer Naisa upravo ovih dana obeležava veliki jubilej-desetogodišnjicu od najvećeg uspeha u istoriji kluba, osvajanja Čelendž kupa, jedinog evropskog pehara koji je stigao u naš rukomet od osamostaljenja Srbije. Bio je to istorijski podvig, posebno u finalu, kada je Naisa, protiv rumunskog Kluža, u revanšu nadoknadila devet golova zaostatka iz prve utakmice i, pogotkom Biljane Filipović nekoliko sekundi pre kraja meča, stigla do pehara. U niškom klubu potajno se nadaju da će imati dvostruki razlog za slavlje.

-Ovo je velika stvar za niški rukomet i sport uopšte, jer prvi put se završnica rukometnog Kupa Srbije igra u Čairu. Poslednji put kada se u našoj hali igralo finale, mi smo, 2004. godine, osvojili prvi trofej u istoriji kluba, Kup Srbije i Crne Gore. Nadamo se da, uz podršku navijača, imamo šansu da slavimo-istakao je Lazar Nenadov, predsednik Naise.

Nišlijke će se u polufinalu sastati sa kragujevačkim Radničkim, dok u drugom duelu igraju Bekament i Železničar iz Inđije. Ukoliko favoriti opravdaju očekivanja, Naisa bi u finalu imala ulogu autsajdera protiv vicešampiona iz Aranđelovca, ali ne toliko izraženu, kao kada bi se turnir igrao u nekom drugom gradu.

-Domaćinstvo nas sigurno čini konkurentnijim u borbi za trofej. Nijednom ove sezone nismo lako izgubili od Bekamenta, „opipali smo im puls“ u nedavnom susretu poslednjeg kola plej-ofa, ali mi pre svega razmišljamo o plufinalnom okršaju sa Radničkim, koji neće biti nimalo lak. Mi smo odavno ostvarili naš osnovni cilj, obezbedili novi plasman u Evropu i Kup je već nekoliko meseci naš ovosezonski prioritet. Dobro ćemo se pripremiti-naglasio je trener Svetislav Jovanović Beli, koji je Naisi doneo svih šest trofeja u njenoj istoriji i oba učešća u Ligi šampiona.

Naisa je četiri puta osvajala nacionalni kup, a šampion Srbije je bila 2008. godine.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam